Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kitalált középkor képes leírás - Titkos társaságok, Összeesküvés elmélet.tlap.hu
részletek »

Kitalált középkor - Titkos társaságok, Összeesküvés elmélet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: osszeeskuveselmelet.tlap.hu » Kitalált középkor
Keresés
Találatok száma - 5 db
Heribert Illig

Heribert Illig

Heribert Illig "kitalált középkor" állításának cáfolata. (1. rész) Egyre gyakrabban előfordul, hogy indoeurópai írók, áltudósok, a tudomány igazságába vetett hitet semmibe véve, saját hazugságait árulják. A hazugságáradat megállítása mindannyiunk kötelessége lenne! Ki volt Illig? Bajor író! Mi a mai bestsellerírók elhivítottságának mozgatórugói? Kitalálni egy ötletet, bármekkora hazugság is az, ezt írói formába öntve, például könyvként közzétéve, dollármilliók bezsebelése. Mit csinált Illig? Valószínűleg egy történelmi konferencia (Berlin, 1986) anyagáról, ahol a középkori hamis történelmi dokumentumokkal foglalkoztak - több ezer ilyen hamisítvány létezik - az író alkotott egy saját hipotézist, a kitalált középkor áltudományos elméletét, mellyel híres, inkább hírhedt író lett. Mindegy milyen áron, csak dőljön a lóvé. Az indoeurópai történészek a konferencián megállapították, hogy elsősorban a középkor (476-1640) elején, a sötét középkor kezdetéről, sok európai oklevél hamisnak tekinthető. Különösen a 600-900-as évek időszakából. Érdekes módon pontosan egybeesve, közelebbről a magyar történelem avar korával, és az alig feltárt Nagy Károly karoling korszakával.

Pap Gábor Könyve

Pap Gábor Könyve

'1991 januárja óta a következő tézist képviselem, röviden fogalmazva. Az európai történelemben a hetedik, nyolcadik, és kilencedik század művileg beiktatott időegységet képez. Ennek nincs semmiféle reális történése, úgyhogy maradék nélkül törlendő." (Heribert Illig)

Szembeszállnak a régészek a kitalált középkor ötletével

Szembeszállnak a régészek a kitalált középkor ötletével

Az eltűnt idő nyomában Heribert Illig könyve - hasonlóan a németországi debütáláshoz - általános érdeklődést váltott ki szakmai, de a történelem iránt csupán hobbiszinten érdeklődők körében is. Illig állítását - miszerint a 7., 8. és a 9. századot utólag iktatták be a történelembe - a történészek sarlatánságnak tartják. Mivel a német szerző állításait átfogóan eddig nem vizsgálták meg itthon, a Rubicon történelmi folyóirat arra vállalkozott, hogy a kor neves magyar történészeivel, és az Illig által érintett tudományterületek képviselőivel megvitatják: valóban eltűnt-e az a 300 év?

Tóth Gyula: A magyar krónikák és a kitalált középkor

Tóth Gyula: A magyar krónikák és a kitalált középkor

Legyőzzük a mellébeszéléseket, meggátoljuk a hamis írásokat, felkutatjuk a valós igazságokat, leközöljük magyar gondolatid., megtalálhatod történelmünk igaz szálait, lelki és testi gyógytanácsokat, és sok mást ami megvédi és ápolja szenvedő magyarságunkat.

Videók

Videók

Pap Gábor művészettörténész http://dobogommt.hu/d obogo/letoltes.p... ezen a linken a teljes előadás megtekinthető. Heribert Illig: Kitalált középkor c. könyve már megjelent magyar nyelven.

Tuti menü